Last van voet en/of enkelklachten?
Voet en enkelklachten komen veel voor. Meestal ontstaan deze klachten geleidelijk maar soms ook acuut na een verkeerde beweging. De meeste klachten zijn goed te behandelen. Soms met medicijnen, fysiotherapie of aangepast schoeisel. Mocht dit onvoldoende helpen dan zijn er soms ook operatieve behandelingen mogelijk.
Bij orthopedie Nijmegen helpen de ervaren voetspecialisten u met een behandeling die het beste bij u past!
De voet en enkel
Het enkelgewricht
Het enkelgewricht bestaat uit 3 bot-delen: het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het sprongbeen (talus). Om de enkel ligt een gewrichtskapsel. Buiten dit gewrichtskapsel heeft de enkel gewrichtsbanden en pezen die voor stabiliteit van de enkel zorgen. Elk botdeel is bekleed met een laag kraakbeen dat zorgt voor het glad en soepel bewegen van het gewricht.
Het voetgewricht
De voet bestaat uit de voetwortel, de middenvoet en de tenen. De voetwortel bestaat uit 7 beenderen. De middenvoet bestaat uit 5 middenvoetsbeenderen. En de tenen bestaan uit 3 kootjes, behalve de grote teen die er 2 heeft. Om het hele lichaam te kunnen dragen, moeten de voeten een stevige structuur hebben. Deze stevigheid en kracht worden verzorgd door bindweefselbanden en de spieren. De middenvoet en de tenen hebben vooral een steunende functie.
Orthopedie Nijmegen helpt u graag!
Wij hebben deskundige artsen in huis met als aandachtsgebied voet-enkelklachten. Mochten eerdere behandelingen er niet voor zorgen dat uw voet-enkelklachten verdwijnen, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij helpen u door een persoonlijk traject van onderzoek en behandelingen, dat aansluit bij uw wensen. Samen met u bekijken we welke behandeling het best bij u past, dit kan een niet-operatieve behandeling of operatieve behandeling zijn.
Top 5 meest voorkomende voet/enkelklachten
- scheefstand of afwijkende stand van de tenen
- pijn in de voet
- pijn in de enkel
- instabiliteit van de enkel (er doorheen zakken)
- zwelling/knobbel voet